Airco

Koelt uw airconditioning niet meer zo goed als voorgaande jaren?
Elk auto aircosysteem verliest ieder jaar rond de 10% van zijn hoeveelheid koelmiddel. Dit komt door de zogenaamde natuurlijke lekkage, denk hierbij aan een ballon met helium deze loopt ook langzaam leeg. Dit veroorzaakt een slecht werkende airco en onnodige slijtage van de aircopomp. Juist dit is de reden dat alle aircosystemen regelmatig gevuld moeten worden, welke auto met airconditioning u ook rijdt. Een aircosysteem heeft daarom, net als uw auto onderhoud nodig. Bij een onderhoudsbeurt aan een auto wordt een check aan uw airco meestal overgeslagen (zelfs bij de merkdealers!). Deze check aan uw aircosysteem kunt u daarom het beste zelf regelen door hem om het jaar te laten controleren op de juiste hoeveelheid koelmiddel. Het hoeft niet duur te zijn om uw systeem optimaal te laten werken en u voorkomt hiermee dat u voor vervelende en vooral dure reparaties in de toekomst komt te staan.

Airco vullen omvat de volgende werkzaamheden:

  • Het aircosysteem leeghalen en controleren van de hoeveelheid restgas voor het bepalen van de conditie van het systeem.
  • Vacumeren en lektesten.
  • Eventueel spoelen met stikstof en/of afpersen van het systeem om lekkages op te sporen.
  • Het aircosysteem vullen met de juiste hoeveelheid nieuw koudemiddel R134a en uv vloeistof.
  • Controle op de werkdruken tijdens bedrijf, en de werking van het systeem.

Kosten

  • Alle handelingen plus een vulling tot 500 gram: 100 Euro (voldoende voor 80%van alle auto’s), Boven de 500 gram komt 5 Euro per 50 gram bij.
  • Tevens als extra, voeg ik altijd een kleine hoeveelheid fluor toe voor het opsporen van kleine lekkages in de toekomst met UV-licht. Ook kan er vlak voor het vullen extra olie toegevoegd worden als er componenten uit het systeem vervangen zijn.